OM NTC

Vår filosofi

I grund och botten handlar NTC om tron på sund och naturlig träning, utan maskiner. Hos oss arbetar du med din kropp, utifrån dina egna förutsättningar. Det är vad vi gillar att kalla – back to basics.

Vårt mål är att skapa/bygga människor som är både starka och uthålliga. Människor som klarar av vardagens alla utmaningar – utan svårigheter. Som att cykla i motvind, skotta tung snö eller bära upp matkassar uppför trappan när hissen är trasig. På NTC kombinerar vi styrka och kondition, i ett intensivt och roligt tempo, för att skapa dessa förutsättningar/för att nå dessa mål.

Våra pass ser olika ut varje gång, eftersom olika övningar genererar olika upplevelser. Men det finns några saker som är extra viktiga och därför återkommande. Passen på NTC leds alltid av en utbildad tränare, eller som vi säger, coach. Coachen instruerar noggrant varje rörelse som ska genomföras under passet, för att minimera skador och maximera effekten. Träningen sker alltid i små grupper för att coachen ska kunna anpassa intensiteten efter varje enskild person och hennes förutsättningar och mål. En personlig gruppträning, helt enkelt.

VÅRA PASS

FUNKTIONELL FITNESS

Konstant varierande funktionell träning under hög intensitet. Passen är sammansatta så att du ska bli så allsidigt tränad som möjligt. Passen består oftast av en teknikdel följt av ett lite flåsigare avslut.

FUNKTIONELL FYS

Funktionell träning utan skivstänger. Vi jobbar för att stärka upp kroppen och klara av vardagen, förebygga skador eller bli en bättre atlet.

FUNKTIONELL FITNESS TEAM

Kontakt varierande funktionell träning under hög intensitet. Pass sammansatta så att du ska bli så allsidigt tränad som möjligt. Dessa pass körs i TEAM och innehåller ingen teknik del utan är ett längre pass med fokus på hög intensitet.

För fler tjänster såsom mammaträning och nybörjarkurser klicka här.

FRÅGOR OCH SVAR

Jag är inte i bra form. Kan jag komma till er ändå?

Då är det perfekt att komma till oss. Du kommer snabbt i form på NTC! Oavsett vilken nivå du är på när du börjar ser du på kort tid resultat och förbättringar.

Jag har ett par skador. Kan jag få ut någonting av att träna hos er då?

Absolut. Våra coacher har en bra utbildning och kunskap om träning vid speciella problem som skador och sjukdomar. Många människor har framgångsrikt använt funktionell träning för att rehabilitera olika skador. Vi menar att den bästa vägen till långsiktig hälsa är att lära sig bra funktionella rörelser, och att långsamt bygga upp styrka i dessa rörelser, snarare än att undvika dem helt. Våra coacher hjälper till att skräddarsy träningen till dina förutsättningar.

Behöver jag någon erfarenhet eller miniminivå av kondition?

Nej.
Våra coacher är med dig hela tiden och visar dig vad du ska göra.

Var parkerar jag bilen?

Vi har FRI parkering precis utanför NTC.

Hur blir jag medlem?

Allt sköts smidigt från vår hemsida. Vill du hellre prata med någon av våra coacher för att bestämma vilket av de olika uppläggen som passar dig, kan du maila oss

Vad behöver jag ha med mig till ett pass?

Egentligen bara dig själv. Och såklart träningskläder; shorts, t-shirt, gymnastikskor och en vattenflaska brukar räcka. Ibland kan det vara bra att ha med överdragsbyxor och en tjockare tröja. Det är nämligen så att, beroende på vädret, sker vissa pass utomhus. Oavsett om det blir inomhus- eller utomhusträning är ett tips att komma ombytt.

Kan hela familjen träna på NTC?

Lägsta ålder för att träna på NTC är 13 år. För att själv teckna medlemskap ska man vara 18 år gammal. Är man är under 18 år behövs alltid målsmans godkännande.

Får barnen följa med?

JA, vi har ett barnrum som barnen kan hänga i medan mamma eller pappa tränar.